Recent

Expositie Oude Kerk Delft!

---Expositie verlengd tot begin 2016!!---

Van 2 september tot 28 november 2015 zal er een expositie te zien zijn van mijn foto's in de Oude Kerk in Delft.

Witbandkruisbek nieuws in Brabant!

Deze vogel fotografeerde ik op 26-2-2014 voor mijn fotohut in het bos. Het betreft de voor Nederland zeer zeldzame witbandkruisbek. Dat dit een unieke waarneming is werd opgepikt door de Brabantse pers. Klik op onderstaande links:

Radio en videofragment Omroep Brabant:
www.omroepbrabant.nl/

Artikel in BNdeStem:
www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/bergen-op-zoom/boswachter-fotografeert-vermoedelijk-zeldzame-witbandkruisbek-op-brabantse-wal-1.4237708

Interview BNdeStem en Omroep Brabant

Onlangs ben ik geïnterviewd door BNdeStem over natuurfotografie. Als gevolg daarvan kwam ook Omroep Brabant langs om opnames te maken en vragen te stellen. Op zaterdag 22-2-2014 verscheen het interview in de bijlage Spectrum van BNdeStem. Omroep Brabant zend het fragment uit op 24-2-2014 om 17:55. Klik hier voor een deel van het artikel en een kort filmpje:
www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/bergen-op-zoom/de-nieuwe-wildernis-in-west-brabant-boswachter-maakt-adembenemende-wildlifefoto-s-fotoalbum-1.4229684

Filmpje Omroep Brabant

Klik op onderstaande link voor een leuk filmpje over mijn werk als natuurfotograaf. Gemaakt en uitgezonden door Omroep Brabant.

www.omroepbrabant.nl/

Eerste resultaten boshut!

In het vorige bericht heb ik gemeld dat ik nu een vaste fotohut heb, om met name bosvogels te kunnen fotograferen. De belangrijkste doelsoort was de kruisbek. En laat die nu ook meteen als eerste goed voor de lens komen! Na een aantal rustige weken komen er sinds kort regelmatig kruisbekken drinken. Ook heeft de cameraval al diverse mezensoorten, sijsjes, roodborst, winterkoning, grote bonte specht en bosuil geregistreerd. Tijdens een aanzit vorige week liet dit prachtige mannetje kruisbek zich enkele seconden zien om te drinken. Wat mij betreft is het hele project nu al geslaagd!

Nieuwe kansen!

Daar is-tie dan! Een eigen vaste fotohut in het bos. Grotendeels volgens het concept van de bekende fotograaf Bencé Maté. Er zijn inmiddels al aardig wat fotografen in Nederland die dit type hut gebruiken, en met succes! Omdat veel bosvogels erg moeilijk voor de lens te krijgen zijn heb ik nu ook een dergelijke fotohut gebouwd. Een deels ingegraven hut met daarvoor een klein waterbekken wat zo gemaakt is dat vogels in het achterste deel kunnen drinken of baden. Door het lage standpunt van de camera krijg je een prachtig beeld. Het water werkt als een spiegel. Nu geduld hebben tot de vogels het weten te vinden. In de toekomst hoop ik hier foto's te maken van bijvoorbeeld goudvink, kruisbek, zwarte specht, kuifmees, havik, en andere.

Paddenstoelentijd!

Dat het herfst is zal niemand ontgaan zijn, maar wat je wellicht nog niet wist: we hebben momenteel een bijzonder goed paddenstoelenjaar! Vooral het weer speelt hierin een belangrijke rol. Dit jaar valt alles precies goed samen vooral qua regen en temperatuur. Er zijn dus veel paddenstoelen te zien.
Elke keer is het weer een uitdaging om paddenstoelen mooi en origineel vast te leggen. Dankzij mijn pas nieuwe macro lens van Canon kan ik weer nieuwe dingen uitproberen en daar ben ik dan ook volop mee bezig. Binnenkort zal ik een aantal resultaten in de fotogalerij zetten. Bij deze alvast een voorschot van vandaag! Niks geen filter of Photoshop! Terwijl ik deze paddenstoel aan het fotograferen was kwam eerst al dat spinnetje kijken, en even later viel spontaan een oranjebruin blad op mijn lens en de paddenstoel. Het zonlicht wat door dit 'dakje' schijnt zorgt voor de bijzondere kleur.

Website under construction!

Welkom op mijn website! Het is er dan eindelijk van gekomen een eigen website te beginnen voor mijn natuurfoto's. Veel dank ben ik verschuldigd aan de firma Attain uit Krabbendijke (www.attain.nl) die deze prachtige site voor mij heeft gebouwd. Vanaf nu ga ik aan de slag om de fotogalerijen te vullen. Ze worden regelmatig aangevuld en vernieuwd. Als er interessant nieuws is dan meld ik dat hier onder 'Recent'. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op mijn site dan kun je de Facebook pagina 'liken'. Wilt u op de hoogte zijn van mijn werk als boswachter èn als fotograaf volg me dan op Twitter.